Kalohírek

 

Elindult a „zöldjárat”

2010. augusztus 11.,szerda 15:44  | 
Az idén nyáron próba jelleggel, új szolgáltatást indított útnak a kalocsai Városi Kommunális Intézmény. A komposztálható zöld hulladékot külön gyűjtik, amelyet megadott időpontban szállít el az úgynevezett „zöldjárat”.
Megosztás: 

Ebben az időszakban a háztartásokban több zöld hulladék keletkezik, hiszen ez a főtt kukorica, az uborka, a dinnye, a fejtős bab és a befőzés ideje. Az ilyen komposztálható, biológiailag lebomló, újrahasznosítás szempontjából értékes szemetet szeretné a kommunális hulladéktól külön választani a KoMiKa. Vörös Antal, a Városi Kommunális Intézmény igazgatója arra kéri a lakosságot, hogy a zöld hulladékot összekötegelve kell kihelyezni a kukákhoz, úgy, hogy kézzel fogható legyen. Ha ömlesztve van, nem tudják elszállítani, hiszen a hulladékgyűjtő gépjárművel gyűjtik össze, hogy minél többet, minél kevesebb ráfordítással tudjanak beszállítani. A „zöldjárat” szeptember végéig járja a város utcáit.

-r-

Blogok

Ezt fald fel!  Kolbászhússal töltött Jalapeño paprika sütve...

A Sárréti Chilifarmnak köszönhetően az elmúlt napokban nálunk minden a chiliről és a c[...]

Mit nézzünk ma a tévében?  Péntek, augusztus 28.

Használjuk ki a nyarat, hiszen már kora este megkezdi röptét a Zöld darázs (film+, 19.00), azonban ezt a szuperhős-paródiát azonban tényleg csak Michel Gondry rendező [...]

Urbanista  A Hungária körút felett az ég

Felhő? Netán egy UFO húzta el a csíkot? vagy mégis a chemtraileseknek van igazuk?

Megyei apróhirdetések

Hirdessen ingyen!

Kertes házat bérelnénk!

Kalocsa | JÓ ÁLLAPOTÚ, kiadó házat vagy házrészt bérelne középkorú, becsületes, megbízható, dolgozó pár kizárólag...
Hirdetés feladás »

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére